Meniu principal

Jaful de sute de mii de lei de la Mănăstirea Pasărea: trei bărbați și o femeie, reținuți de polițiști

În octombrie 2016, din chilia stareţului Mănăstirii Pasărea a fost sustrasă suma de 344.000 de lei. La momentul respectiv, oamenii legii nu au reușit să-i identifice pe autorii jafului. Marți, însă, polițiștii IPJ Ilfov au reținut trei bărbați și o femeie, care fuseseră prinși în flagrant, în timp ce dădeau o spargere la o casă de amanet din București, despre care cred că sunt autorii jafului de la mănăstire. Potrivit oamenilor legii, suspecţii erau monitorizaţi de mai multă vreme.

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, hoții au furat din casa de amanet 300 de grame de bijuterii şi mai multe laptopuri. Cei patru, trei bărbaţi şi o femeie, au fost duşi la audieri la sediul IPJ Ilfov şi urmează să fie reţinuţi pentru furt calificat, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Ilfov. Ulterior, suspecţii vor fi prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

La finele lunii octombrie a anului trecut, stareţul Mănăstirii Pasărea, Costel Slabu, a reclamat la Poliţie că persoane necunoscute au intrat în chilia lui, în timp ce se afla la slujbă, şi i-au furat 344.000 de lei şi o geantă din piele. O parte din bani erau în lada patului, iar altă parte – în sertarul unei noptiere.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.