Meniu principal

Istoricul britanic Timothy Garton Ash, câștigător al Premiului Carol cel Mare

Istoricul britanic Timothy Garton Ash a fost desemnat câștigătorul premiului internațional Carol cel Mare pe 2017 pentru contribuția sa la dezbaterea publică privind normele și valorile în Europa, a anunțat duminică fundația care acordă anual această distincție, relatează DPA.

Consiliul decizional pentru Premiul Carol cel Mare, cu sediul în orașul Aachen, din nord-vestul Germaniei, acordă din 1950 acest premiu pentru merite speciale privind sprijinirea unității europene.

”El (Timothy Garton Ash – n.r.) a promovat ideea că democrația și principiile sale, o cultură liberală și deschisă a dezbaterii și apărarea adevărului împotriva minciunilor, vor supraviețui prin intermediul comunicării”, a indicat fundația într-un comunicat.

”Garton Ash a sfidat populiștii vremurilor noastre și a dezvoltat idei despre cum ar trebui să ne comportăm într-o lume globalizată”, potrivit aceleiași surse.

Istoricul britanic este cel de-al 59-lea câștigător al acestui premiu, care anul trecut a fost obținut de Papa Francisc.

(foto: Alchetron.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.