Meniu principal

Istoria îi mai dă o șansă lui Daddy: îl va executa pe Tudose pe modelul Grindeanu?

Comitetul Executiv Naţional al PSD va avea loc, cel mai probabil, luni

”Scandalul” dintre Mihai Tudose și Liviu Dragnea, care pare să fi ”răsărit” din neant, seamănă izbitor cu cel în urma căruia s-a iscat circul cu demiterea în Parlament a Cabinetului lui Sorin Grindeanu. La fel ca și atunci, totul era roz pânăîn momentul în care Daddy și-a dat seama că fostul premier cam începuse să-l calce pe bombeu. După care a urmat rușinea națională cu demiterea propriului guvern prin moțiune de cenzură. 

Ce este, însă, diferit în cazul lui Mihai Tudose? Cel mai probabil, conștientizarea de către pesediștii cu influență a pericolului ca partidul să se afle, din nou, într-o situație ridicolă, în cazul în care Dragnea îi cere demisia lui Tudose iar acesta refuză să se execute. Ceea ce duce la planul B, mult mai plauzibil. 

Este foarte posibil ca Tudose să îi forțeze mâna lui Dragnea, plusând chiar cu pericolul umplerii partidului de ridicol, pentru a câta oară oare? Iar această forțare va consta, și vom vedea în curând, cu schimbarea unor miniștri din funcții. Cu această mutare, Mihai Tudose ar câștiga la capitolul imagine, iar cu el guvernul în integralitatea sa. Pe de altă parte, împrospătarea Cabinetului cu oameni noi, care să inspire mult mai multă încredere decât actualii, va șubrezi puterea exercitată de Dragnea atât în guvern, cât și în PSD. 

Aici va urma mutarea lui Daddy, care se va afla într-o poziție în care să decidă dacă repetă scenariul din mandatul scurt al lui Grindeanu sau joacă așa cum îi va dicta Mihai Tudose, repliindu-se și așteptând un nou moment în care să încerce să-și lărgească, din nou, puterea în Cabinet.

Indiferent de varianta pe care vor merge mai-marii din PSD, ceea ce se întâmplă de nici un an de zile cu guvernarea nu duce nici pe de parte la stabilitatea mult clamată de Dragnea, Tudose și ai lor. Chiar și în contextul în care șeful Guvernului reușește să se ”descătușeze” de influența lui Daddy, în dulcele stil românesc, o gașcă îi va lăsa loc unei alte găști. Pentru că, în România, politrucii incompetenți nu se pierd niciodată, ci se reciclează sub ”bagheta” unui nou păpușar.       

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.