Meniu principal

Israelul s-a supărat și taie din contribuția la ONU

După SUA, și Israelul a decis să se retragă din UNESCO

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunțat, miercuri, că a cerut Ministerului de Externe să taie un milion de dolari din contribuția anuală a Israelului la ONU. Motivul îl constituie aprobarea în cadrul UNESCO a unei rezoluții critice la adresa statului israelian, relatează agenția DPA, citată de AGERPRES.

Israelul l-a convocat la Ministerul de Externe pe ambasadorul Suediei, Carl Magnus Nesser, pentru a-și exprima dezamăgirea față de felul cum a votat țara sa la UNESCO, fiind “singura țară europeană” care a procedat astfel.

O comisie a consiliului director al UNESCO a adoptat o rezoluție care declară “nulă” suveranitatea Israelului asupra Ierusalimului și critică proiectele israeliene de excavații în Ierusalimul de Est și în Cisiordania, precum și blocada din Fâșia Gaza. În favoarea rezoluției au votat 22 de țări, între care Rusia și China, în timp ce SUA, Germania și Italia s-au numărat printre cele 10 care au votat împotrivă. Decizia comisiei urmează să fie examinată vineri de plenul consiliului director al UNESCO, a precizat un purtător de cuvânt al ONU.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.