Meniu principal

Israelul denunță acuzațiile președintelui Erdogan privind Ierusalimul

Deși Trump le-a dezvăluit informații secrete rușilor, israelienii anunţă că relaţiile cu SUA rămân neafectate

Israelul a respins cu vehemență, luni, declarațiile președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care îl acuză că duce o politică de apartheid încercând să limiteze libertatea religioasă a musulmanilor la Ierusalim, transmite agenția AFP, citată de AGERPRES.

“Cel care încalcă sistematic drepturile omului în propria țară nu ar trebui să facă morală singurei democrații din regiune. Israelul apără întotdeauna libertatea religioasă totală pentru evrei, musulmani, creștini și va continua să facă acest lucru în pofida calomniilor nefondate lansate împotriva sa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Emmanuel Nahshon.

În cursul zilei de luni, Recep Tayyip Erdogan a promis să acționeze pentru a împiedica un proiect de lege israelian care urmărește să limiteze, chiar să interzică, apelurile la rugăciune ale moscheilor în cursul nopții. Textul, aprobat de guvern în februarie, dar care trebuie aprobat de parlament, se aplică moscheilor din Israel, precum și celor din Ierusalimul de Est, parte a orașului ocupată și anexată de Israel, dar nu și Esplanadei Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului din orașul respectiv.

“Dacă vrea Allah, nu vom permite niciodată să fie redus la tăcere apelul la rugăciune pe cerul Ierusalimului. Care este diferența între actualele acte ale administrației israeliene și politicile rasiste și discriminatorii practicate împotriva celor de culoare în trecutul Americii?”, a afirmat Erdogan cu prilejul unui forum dedicat Ierusalimului, desfășurat la Istanbul.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.