Meniu principal

Israelul a bombardat poziţii militare ale grupării Hamas în Fâşia Gaza

Israelul a bombardat poziţii militare ale grupării Hamas în Fâşia Gaza

Avioane ale Israelului au bombardat mai multe poziţii ale grupării militare Hamas ca revanşă la tiruri de rachetă, scrie BBC. Cel puţin 25 de persoane au fost rănite în primul raid aerian în Gaza, potrivit oficialilor palestinieni. 

Trei rachete au fost lansate din Gaza către Israel în ultimele zile, una dintre ele lovind sudul oraşului Sderot. 

Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni au crescut după ce preşedintele american Donald Trump a recunoscut Ierusalimul capitala Israelului. 

Israelul a considerat Ierusalimul drept capitală, în timp ce palestinienii pretind estul Ierusalimului, ocupat de Israel în războiul din 1967, drept capitală a viitorului stat Palestinian. 

Doi palestinieni au murit după ce trupele israeliene au atacat mulţimea în Gaza în timpul ciocnirilor de vineri. 

Israelul a anunţat că a interceptat un proiectil, un altul a fost găsit într-o zonă neidentificată şi altul a aterizat în Sderot, vineri, fără să se înregistreze victime. 

Forţele aeriene din Israel au organizat mai multe raiduri către Hamas, vineri, a declarat ministrul palestinian al Sănătăţii pentru AFP, precizând că 25 de persoane au fost rănite. 

Fathi Hammad, un lider Hamas, a spus vineri că oricine caută să mute ambasada la Ierusalim “este un duşman al palestinienilor”. 

Cel puţin 217 palestinieni au fost răniţi în confruntările de la West Bank, în estul Ierusalimului, potrivit medicilor palestineni. 

Mii de protestatari propalestineni au demonstrat în Iordania, Egipt, Irak, Turcia, Tunisia şi Iran. 

Ierusalimul are o importanţă egală atât pentru Israel cât şi pentru palestinieni. Aici sunt situri sacre ale celor trei credinţe monoteiste – iudaică, islamistă şi creştină. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.