Meniu principal

Isărescu e pesimist: ”Prognoza BNR privind creşterea economică este între 4 şi 5%”

BNR a revizuit în creștere, la 2,7%, prognoza de inflație pentru finalul anului

Prognoza Băncii Naţionale a României (BNR) privind creşterea economiei româneşti în acest an este cuprinsă între 4 şi 5%, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, după cum informează News.ro. Reamintim că Guvernul Grindeanu mizează, în acest an, pe un avans de 5,2% al produsului intern brut (PIB).

Cifra menționată în bugetul de stat de Executiv a fost avansată și într-o estimare a Comisiei Naționale de Prognoză (CNP), criticată de majoritatea economiștilor. Prognoza a fost modificată în creștere, față de cea anunțată în toamna anului trecut, chiar în momentul în care Guvernul era în plin proces de elaborare a bugetului pentru anul în curs. 

”Prognoza BNR privind creşterea economică din acest an este între 4 şi 5%”, a spus Mugur Isărescu.

Recent, guvernatorul BNR a declarat că bugetul Guvernului pentru 2017 este ambiţios în special la capitolul venituri şi este optimist în ceea ce priveşte cheltuielile, mai ales având în vedere modul în care au fost cheltuiţi banii în anii precedenţi.

Guvernul estimează o creştere de 13,9% a veniturilor bugetare în acest an faţă de 2016, până la 254,7 miliarde lei, şi un avans de 15,2% al cheltuielilor totale în acest an faţă de 2016, până la 278,8 miliarde lei.

(foto: Click.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.