Meniu principal

Ionuț Negoiță (PSD) susține inițiativa lui Tăriceanu, privind eliminarea venitului minim garantat

Robert Negoiță este de acord cu eliminarea venitului minim garantat

Primarul Sectorului 3, social-democratul Robert Negoiță, a anunțat, luni, pe pagina sa de Facebook, că susține punctul de vedere al președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), privind eliminarea venitului minim garantat. Acesta a afirma că există persoane apte de muncă, dar care preferă să stea acasă și să primească bani.

“Sunt pe deplin de acord cu domnul Tăriceanu. Primesc și eu semnale, de la diferiți întreprinzători, că întâmpină dificultăți în a-și găsi angajați. Un exemplu simplu: în Sectorul 3 am reabilitat cele mai multe blocuri, dar acțiunea în sine a fost îngreunată de faptul că multe firme nu își găseau muncitori, fie pentru că oamenii nu erau interesați să vină să se angajeze, fie fiindcă plecau la puțin timp după angajare, pe motiv că este mai puțin obositor să stea acasă și… să primească bani”, a scris Robert Negoiță.

Pesdistul a menționat, însă, că nu se referă la persoanele care într-adevăr nu pot să muncească, din motive medicale dovedite. Robert Negoiță a mai precizat că trebuie găsite forme de convingere pentru ca persoanele apte să se reîncadreze în câmpul muncii.

“Și, în niciun caz, nu putem face asta, cât timp garantăm un venit oricărei persoane care stă și alege să nu facă nimic. Nu este corect nici față de cei care fac eforturi să obțină și să își păstreze un loc de muncă, cei care plătesc impozite și taxe și care muncesc din greu pentru salariul pe care îl obțin. Nemunca se plătește din banii lor. În plus, nu putem spera la o economie performantă, atât timp cât ajungem să plătim venituri minime garantate și nu salarii pentru cei de a căror muncă este nevoie. Iar creșterea nivelului de trai și bunăstarea, în țara noastră, ca de altfel pretutindeni, nu pot veni decât prin muncă. Așadar, la mulți ani de Ziua Muncii și spor la treabă”, a conchis Robert Negoiță.

Recent, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că trebuie să se renunțe “complet” la acordarea venitului minim garantat, care, în opinia sa, este “o invitație la nemuncă”.

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La Ionuț Negoiță (PSD) susține inițiativa lui Tăriceanu, privind eliminarea venitului minim garantat

  1. Marinescu Ion spune:

    Sa traiasca Tariceanu si Robert Negoita cu sumele primite pentru venitul garantat. Persoanele nu sunt calificate si nu pot realiza randament ridicat pentru a putea realiza venituri corespunzatoare pentru un trai decent ,Faptul ca se cer comisioane le lacitatii sunt sume care se iau de la cei care deruleaza proiectul respectiv , inclusiv muncitorii calificati, necalificati cit si cei cu studii superioare .Stimati domni mai sus rubricati vor sa ne spuna ca au facut averile pe care le au din salariu de bugetar.Bravo baieti vina este a noastra ca v-am acceptat si am plecat din tara sa ne cistigam existenta cind trebuia sa va alungam pe voi din tara si noi sa raminem sa lucram la noi in tara, si multe altele.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.