Meniu principal

Iohannis, în Parlament: Întrebaţi-vă cum va arăta România în 5 ani, în 10 ani, cu legile pe care le adoptaţi acum

Iohannis, în Parlament: Întrebaţi-vă cum va arăta România în 5 ani, în 10 ani, cu legile pe care le adoptaţi acum

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susțiunut, marți, un discurs în Parlament cu ocazia Zilei în Europei și a împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independneței de stat. Șeful statului le-a transmis aleșilor noștri că au un rol esenţial, acela de a pune pe agendă legi cu impact major asupra viitorului cetățenilor, şi le-a recomandat să nu urmărească doar un câştig electoral de moment, ci să se gândească la impactul pe care îl vor avea legile votate peste ani.

”Dumneavoastră, doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, vă revine un rol esenţial: puneţi pe agendă legi cu un impact major asupra viitorului românilor, nu vă gândiţi doar la beneficiile pe care unele măsuri le au acum, nu vă gândiţi doar la un câştig electoral de moment. Întrebaţi-vă cum va arăta România în 5 ani, în 10 ani cu legile pe care le adoptaţi dumneavoastră acum. Întrebaţi-vă dacă în anii următori România va deveni mai puternică sau dacă, dimpotrivă, va fi slăbită de impactul legilor votate de dumneavoastră”, a spus Klaus Iohannis în plenul reunit al Parlamentului.

Şeful statului i-a îndemnat pe senatori şi deputaţi să restabilească încrederea în Parlament şi să facă din acest lucru un obiectiv demn de centenarul Unirii.

”Aveţi responsabilitatea şi capcitatea de a restabili încrederea cetăţenilor în Parlament – această instituţie fundamentală a democraţiei, aveţi responsabilitatea şi vă rog să o exercitaţi. Vă chem să faceţi din aceasta un obiectiv politic demn de Centenarul comemorării marelui război şi aniversării Marii Uniri”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.