Meniu principal

Iohannis: Nu poate un politician infractor să ameninţe procurorii şi judecătorii

Klaus Iohannis, la Summit-ul NATO: Vrem o abordare unitară a Alianței când vine vorba despre Rusia

Preşedintele Klaus Iohannis spune că “statul paralel” este invenţia social-democraţilor prin care doresc să îşi motiveze anumite demersuri împotriva justiţiei şi serviciilor, precizând că în România există un singur stat, pe care îl reprezintă el însuşi.

Întrebat marţi dacă declaraţiile lui Liviu Dragnea, care spunea că “statul paralel” ar fi fost finanţat de unii parteneri externi, ar putea afecta relaţiile cu celelalte state, Iohannis a spus că această afirmaţie este “foarte proastă şi contraproductivă”, pentru că în România nu există stat paralel, fiind doar o invenţie a social-democraţilor.

“Este o declaraţie foarte proastă şi contraproductivă. În România nu există niciun stat paralel, este invenţia PSD-iştilor prin care vor îşi motiveze demersurile antijustiţie şi antiservicii. Atât de simplu este. În România e un singur stat. Şi pe acel stat îl reprezint eu. Deci povestea cu statul paralel este o invenţie, nu ştiu dacă a PSD sau a consultanţilor PSD, dar îi asigur pe români că în România nu există stat paralel şi restul sunt poveşti prin care PSD încearcă să îşi valideze anumite demersuri destul de discutabile”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a comentat şi declaraţiile lui Liviu Dragnea despre procurori, pentru care CSM a cerut Inspecţiei Judiciare să facă verificări, spunând că „se trezeşte un politician, care mai este şi infractor” să ameninţe magistraţii la televizor, asta după ce sâmbătă seară a avut loc „un miting mediocru” împotriva justiţiei.

“Pe bună dreptate s-au revoltat magistraţii. Adică cum se trezeşte un politician, care mai este şi infractor, să se ducă la televizor să ameninţe acolo magistraţii. După ce a convocat un miting mediocru antijustitie. Deci este inadmisibil. De aceea am zis că nu trebuie să lăsăm statul să intre într-o situaţie de incertitudine, să intrăm în derivă şi să ne trezim că în loc să consolidămm democraţia românească, noi aşa, de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât este sănătos, renunţăm la valori democratice”, a adăugat Iohannis.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.