Meniu principal

Iohannis, după discuția cu Grindeanu despre buget: ”În ansamblu, sunt îngrijorat”

Noii miniștri depun jurământul la ora 19.30

Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere, marți, cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, pe marginea legilor bugetului de stat pe 2017 și bugetului asigurărilor sociale. După cum se știe, după ce aceste legi au fost aprobate în Parlament, au ajuns la președintele Iohannis, pentru a fi promulgate.

După întâlnirea cu oficialii guvernamentali, șeful statului a declarat că are, în continuare, o părere proastă despre alcătuirea bugetului și că este ”în ansamblu, îngrijorat”. În ceea ce privește promulgarea celor două legi, Iohannis a spus că o decizie în acest sens o va anunța în zilele următoare.

”Am avut această discuție. La o primă analiză, bugetul este unul problematic și riscant. Se prevăd venituri supraevaluate și cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depășească deficitul de 3%. Nu putem să nu vedem că aici avem de a face cu o sumă extraordinar de mare la creditele de angajament: 54 miliarde, care vor apăsa asupra bugetelor din anii următori. Aceste lucruri le-am transmis Guvernului, care are un punct de vedere propriu. În zilele următoare, împreună cu echipa mea, voi aprofunda analiza bugetelor. În ansamblu, sunt îngrijorat. Decizia privind promulgarea o voi lua în zilele următoare”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.