Meniu principal

Iohannis: Am primit informații despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului pe 2017

Noii miniștri depun jurământul la ora 19.30

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii avute cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, că a solicitat și a primit informații ”despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului pe 2017”.

El a precizat că dorește un buget “sustenabil, solid”, cu un deficit sub 3% și cu 2% din PIB alocat pentru Apărare.

“Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate. Important e să avem un buget care ține cont de toate aceste condiționalități”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că este obligatoriu ca deficitul bugetar să se încadreze în 3%.

“Nu va fi deloc ușor de construit un buget pe măsurile care au fost deja aprobate și cu încadrarea într-un deficit de 3%, dar el este obligatoriu. (…) Asta este o chestiune care aparține Guvernului, care va veni cu soluții. (…) Asta este problema Guvernului și a Parlamentului să vină cu un buget care este sustenabil și se încadrează în această cerință”, a arătat Iohannis.

Președintele a precizat că întâlnirea cu membrii Cabinetului a fost una aplicată, în care a fost analizat efectul primelor măsuri luate de Guvern.

“Am solicitat și am primit informații despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului pentru 2017”, a spus el.

Klaus Iohannis a arătat că a convocat întâlnirea cu membrii Guvernului deoarece existau îngrijorări cu privire la construcția bugetului.

“Exact din acest motiv am convocat această discuție și cred că este foarte bine că am avut această întâlnire pentru a vedea cum se percepe și într-o parte și în alta”, a precizat președintele.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.