Meniu principal

Întrebat de pensii și salarii, Teodorovici îi cere socoteală lui Iohannis pe… justiție

Teodorovici susține că guvernul a făcut o afacere extraordinară împrumutând 2 miliarde de euro

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, că atacurile preşedintelui Klaus Iohannis la adresa Guvernului sunt nejustificate, în contextul în care problema pensiilor şi a salariilor reprezintă atributul Executivului, iar preşedintele ar trebui să aibă o poziţie foarte clară în legătură cu ceea ce se întâmplă în justiţie.

”Aş dori să văd modul în care se poziţionează preşedintele faţă de ce se întâmplă în justiţie. Atâta timp cât în România avem oameni care au stat în închisoare în mod nejustificat, asta înseamnă că trebuie să schimbăm mecanisme, instituţii şi concepte. Din păcate, nu văd o astfel de poziţie foarte clară. Văd doar atacuri nejustificate pe zona de politică guvernamentală. PSD-ALDE au demonstrat împreună că lucrurile la nivel de Guvern se întâmplă. (…) Până nu primesc un răspuns clar vizavi de cum se poziţionează domnul preşedinte vizavi de ceea ce se întâmplă în justiţie, nu putem să discutăm de nimic altceva. Pensiile, salariile reprezintă atributul Guvernului”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor susţine că, potrivit Constituţiei României, atribuţiile preşedintelui nu sunt corelate cu politica fiscal-bugetară.

”Am tot căutat, pentru că am văzut declaraţiile domnului preşedinte în ultimele zile şi am căutat foarte mult în Constituţia României să găsesc care sunt atribuţiile preşedintelui, dacă sunt sau nu corelate cu reacţiile vizavi de politica fiscal-bugetară, de întrebarea dacă mai avem sau nu bani pentru pensii şi salarii. Nu am găsit nicăieri. (…) În baza articolului 80 din Constituţia României, preşedintele are în principal următoarea obligaţie: să asigure buna funcţionare a autorităţilor publice”, a afirmat Teodorovici.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.