Meniu principal

UPDATE Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă s-a încheiat

Întâlnire Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă, la Palatul Cotroceni

UPDATE: Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu preşedintele Klaus Iohannis s-a încheiat miercuri după aproximativ 40 de minute, niciunul dintre cei doi oficiali nefăcând declaraţii deocamdată.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se va întâlni, miercuri, la ora 10.30, cu preşedintele Klaus Iohannis, la invitația acestuia din urmă, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale.

Potrivit agendei publicată de Administraţia Prezidenţială, întâlnirea va avea loc la Palatul Cotroceni de la ora 10.30 și va fi urmată, la 11.30, de o întrevedere a şefului statului cu ministrul pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Austriei, Karin Kneissl.

Întâlnirea preşedintelui cu premierul are loc la solicitarea şefului statului, în contextul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale.

În declaraţiile de presă susţinute la începutul şedinţei de marţi a Guvernului, premierul Viorica Dăncilă nu a făcut nicio referire la vreun act normativ privind amnistierea sau graţierea unor fapte de corupţie, aşa cum sugerau informaţii vehiculate în ultimele zile şi negate vehement de către liderii coaliţiei de guvernare.

La finalul şedinţei Cabinetului Dăncilă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a spus că Executivul nu a avut în discuţie un astfel de act normativ privind legislaţia penală. De asemenea, el a precizat că joi va avea loc o nouă şedinţă de Guvern.

“Nu a fost vorba în şedinţa de Guvern despre un act normativ privind amnistia sau graţierea. O să fie şi joi şedinţă de Guvern. Tematica şi ordinea de zi o putem comunica doar în ziua şedinţei de Guvern, în funcţie de avizele pe care le primesc actele care vin spre aprobare”, a afirmat Barbu, citat de News.ro.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.