Meniu principal

Insolvența clubului Dinamo, investigată cu mascații

Dinamo a învins ACS Poli Timişoara în play-out-ul Ligii I

Joi, poliţiştii fac mai mult percheziţii, în Bucureşti şi județul Ilfov, la o societate de avocatură, la o firmă de insolvenţă şi la un reprezentat al acesteia, într-un dosar în care se fac cercetări pentru bancrută frauduloasă. Potrivit News.ro, faptele cercetate ar fi legate de insolvenţa şi reorganizare judiciară a SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal din Capitală. Procedură s-a încheiat în luna septembrie a anului 2015.

Anchetatorii bănuiesc că societăţile comerciale vizate ar fi produs un prejudiciu de peste 18 milioane de lei, nicio persoană nefiind dusă la audieri.

“Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 – 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii”, potrivit Poliţiei Române.

Tribunalul Bucureşti a decis, la 24 septembrie 2015, închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti. Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile, la începutul lunii martie 2015, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.