Meniu principal

Inițiativa România le cere cetățenilor să protesteze împotriva amnistiei și grațierii

Zvonurile din ultima perioadă, cu referire directă la iminenta adoptare, de către Guvern, a unei Ordonanțe privind amnistia și grațierea, a readus la viață ONG-urile, care au reluat protestele, cel puțin virtuale, împotriva acestei măsuri.

Inițiativa România a emis, miercuri, un comunicat de presă prin care îndeamnă cetățenii să protesteze public împotriva aplicării amnistiei și grațierii.  

”Intenția Guvernului României de a promova o serie de modificări ale legislației penale care vizează posibila dezincriminare a unor fapte penale și o ordonanță de urgență privind grațierea și/sau amnistia reprezintă transformarea statului de drept în stat mafiot și ieșirea din spațiul valorilor Uniunii Europene și ale NATO. Sub pretextul dezaglomerării penitenciarelor se încearcă, de fapt, eliberarea condamnaților pentru fapte de corupție, care beneficiază de protecție din partea coaliției de guvernare, și revenirea la impunitatea politicienilor în fața legii din vremea Năstase-Stănoiu”, au precizat reprezentanții Inițiativei României.

Potrivit acestora, materializarea intenției Guvernului ar însemna închiderea unor dosare de mare corupție, pierderea definitivă a banilor publici furați și ieșirea din penitenciare a prietenilor politici deja condamnați.

”Guvernul PSD-ALDE încearcă să recupereze reputația și libertatea unor infractori cu prețul pierderii reputației României și cu instaurarea unui regim autocratic la București. Inițiativa România cere Guvernului să renunțe la promovarea acestor acte normative și, în caz contrar, societății civile să iasă în stradă până la demisia liderilor partidelor guvernamentale și a Guvernului. De asemenea, cerem demisia imediată a ministrului Justiției”, au mai spus reprezentanții Inițiativei României.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.