Meniu principal

Înfrângere pentru Trump: judecătorii din San Fancisco au respins interdicţia impusă refugiaţilor

Trump condamnă atentatul de la Londra și susține că teroriștii trebuie tratați într-o manieră mult mai dură

Președintele SUA, Donald Trump, a suferit încă o lovitură grea, după ce un tribunal federal a respins ordinul său executiv, care a interzis temporar accesul cetăţenilor a şapte ţări musulmane pe teritoriul Statelor Unite, relatează Reuters, citată de News.ro.

Completul de trei judecători ai Curţii de Apel din San Francisco a decis în unanimitate că administraţia Trump nu a reuşit să ofere nicio dovadă că temerile legate de securitatea naţională justifică reintroducerea imediată a interdicţiei impuse în urmă cu două săptămâni. Mai mult, statele care au iniţiat acţiunea au prezentat afirmaţii ale lui Donald Trump în legătură cu “intenţia sa de a implementa o ‘interdicţie vizând musulmanii’”.

Departamentul de Justiţie, care a reprezentat administraţia, a anunţat că analizează decizia instanţei şi opţiunile de care dispune. Guvernul are la dispoziţie 14 zile să decidă dacă va sesiza un complet mai mare de judecători care să revizuiască decizia sau dacă va contesta direct decizia la Curtea Supremă, care va stabili, probabil, rezultatul final.

Ți-a plăcut articolul?





Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.