Meniu principal

Milioane de informații declasificate, publicate online de CIA

CIA a dat publicității, online, circa 12 milioane de informații declasificate care includ date despre crimele de război ale naziștilor, criza rachetelor din Cuba, Proiectul Stargate – telepatia umană, relatări OZN și multe altele, scrie engadget.com.

În 1995 președintele SUA Bill Clinton a cerut Agenției să declasifice toate documentele cu valoare istorică care aveau cel puțin 25 de ani vechime. Documentele postate online pe site-ul CIA pot fi consultate în versiunea integrală la sediul US National Archives din Washington DC.

Pentru accesarea facilă a bazei online de documente declasificate, cei de la CIA au creat instrumentul online de căutare CREST (CIA Records Search Tool) în anul 2000, însă prin intermediul acestuia se pot identifica titlurile și tematica în care se încadrează documentele. În 2014, organizația nonprofit în domeniul jurnalismului MuckRock a cerut Agenției, în baza legii Freedom of Information Act (FOIA), să posteze online toate documentele, însă agenția a răspuns că acest lucru ar presupune o durată de timp de până la șase ani, necesară pentru scanarea tuturor documentelor.

(foto: Beforeitsnews.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.