Meniu principal

Individ bănuit de o evaziune de 15 milioane de euro în domeniul IT, arestat

Judecătorii Curții de Apel București au admis, vineri, cererea de arestare preventivă de 30 de zile făcută de procurori pe numele lui Lucică Dumitrache, acuzat de o evaziune fiscală de 15 milioane euro prin utilizarea de firme “fantomă”, în domeniul IT și în construcții. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 64.578.039 lei, echivalentul a 15.800.000 de euro.

În același dosar, procurorii de la Parchetul General au pus sub acuzare nouă administratori ai unor societăți comerciale, dintre care șase sunt cercetați sub control judiciar.

Joi, aproximativ 200 de polițiști au efectuat 47 de percheziții în București și județele Ilfov, Prahova, Sibiu și Brăila, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În urma perchezițiilor efectuate joi au fost identificate și ridicate o serie de bunuri precum documente contabile, medii de stocare, carduri bancare, precum și suma de aproximativ 98.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Lucică Dumitrache a creat un circuit financiar complex, format din aproximativ 30 de societăți comerciale cu comportament fiscal de tip “fantomă”, care emiteau facturi fiscale prin care se atesta efectuarea de operațiuni nereale. Acestea se înregistrau în contabilitatea firmelor ce alimentau acest circuit evazionist pe cheltuieli, în speță cele nouă societăți comerciale ce activau în domeniile IT și construcții.

Totodată, după retragerea din conturile societăților comerciale a sumelor încasate, o parte din bani se restituia celor nouă administratori de firme.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra a 58 de imobile, evaluate la suma de 49.165.000 lei, echivalentul a aproape 10.900.000 euro, precum și asupra a 56 de conturi bancare.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.