Meniu principal

ÎCCJ: Începe judecata în dosarul de abuz în serviciu al lui Liviu Dragnea

Dragnea, despre ferma fiului său: Habar n-am dacă au percheziţionat şi porcii

Marți se va consuma primul termen la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în dosarul de abuz în serviciu în care sunt acuzaţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, fosta lui soţie, Bombonica Prodana, şi mai mulți angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

În data de 8 decembrie, ÎCCJ a decis că procesul pe fondul cauzei al lui Liviu Dragnea poate începe, după ce toate contestațiile formulate de inculpați au fost respinse iar legalitatea probelor administrate – stabilită.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii susțin că, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman și de șef al organizației județene a PSD, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al DGASPC, să menţină în funcţie şi două angajate ale aceleiaşi instituţii.

“În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susţin procurorii DNA.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din DGASPC Teleorman. Aceasta a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sancţionat cele două subordonate, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Prejudiciul în dosarul de abuz în serviciu al lui Liviu Dragnea a fost stabilit la 108.000 de lei.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.