Meniu principal

Începe goana părinților pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare

Luni încep înscrierile copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2017-2018, întreaga procedură urmând să se încheie în data de 30 martie. Până pe 2 martie, însă, părinţii pot vizita şcolile şi pot vorbi cu învăţătoarele în Ziua porţilor deschise, eveniment organizat în toate școlile din țară.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Prima etapă de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar începe în 27 februarie şi se încheie în 16 martie. A doua etapă de înscriere va avea loc între 24 şi 30 martie, potrivit Ministerului Educaţiei.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va avea loc în perioada 22 februarie – 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse şi asistenţă educaţională.

(foto: Ziarulteleormanul.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.