Meniu principal

Donald Trump a revocat o directivă a lui Obama în privinţa folosirii toaletelor de către elevii transsexuali

Administraţia Donald Trump a revocat o directivă emisă de predecesorul său, Barack Obama, ce permitea elevilor transsexuali din şcolile publice să folosească toaletele corespunzătoare identităţii sexuale cu care aceştia se simt compatibili, informează BBC News. Criticii însă au afirmat că această directivă ameninţa siguranţa şi intimitatea altor elevi.

În cadrul unei scrisori trimise miercuri pentru a sublinia revocarea directivei, se susţinea faptul că legea emisă în timpul administraţiei Barack Obama crea confuzie.

În luna mai, departamentele de Justiţie şi Educaţie din SUA au trimis instrucţiuni şcolilor publice pentru ca acestea să permită elevilor să folosească toaletele corespunzătoare identităţii lor sexuale.

Deşi directiva lui Barack Obama nu avea un caracter obligatoriu din punct de vedere juridic, a existat o avertizare în privinţa pierderii finanţărilor, în cazul în care şcolile nu ar fi aplicat noul sistem de ghidare.

Revocarea emisă de Donald Trump nu va avea un impact imediat asupra şcolilor, directiva lui Barack Obama fiind temporar suspendată de către un judecător din Texas, în luna august.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.