Meniu principal

Încă un angajat al Consulatului SUA de la Istanbul, interogat de justiția turcă

Încă un angajat al Consulatului SUA de la Istanbul, interogat de justiția turcă

Un procuror turc a convocat un angajat al Consulatului General al Statelor Unite la Istanbul pentru a-l interoga, în plină criză diplomatică, după inculparea unuia dintre colegii săi, potrivit agenţiei proguvernamentale Anadolu, scrie agenția AFP, citată de News.ro.

Soţia şi fiul acestui angajat turc al consulatului american au fost plasaţi în arest preventiv luni, în cadrul unei anchete cu privire la mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, desemnat de Ankara organizatorul puciului eşuat de anul trecut, adaugă Anadolu.

Această convocare, la care angajatul vizat la consulatului nu s-a prezentat încă, are loc în toiul unor tensiuni între Turcia şi Statele Unite, în urma inculpării, miercuri, pentru ”spionaj”, a unuia dintre colegii săi de către justiţia turcă.

Ca răspuns, Washingtonul a suspendat, duminică, cea mai mare parte a serviciilor sale de eliberare a vizelor în Turcia, o măsură căreia Ankara i-a replicat anulâmd propriile servicii de eliberare a vizelor în Statele Unite.

Mai multe publicaţii turce au anunţat luni că un al doilea angajat al Consulatului Statelor Unite de la istanbul era vizat de duminică de un mandat de arestare, însă Anadolu, care-l citează pe procurorul general al Istanbului, scrie că pentru moment este vorba doar de o ”convocare”. Ziarul Hürriyet scria luni dimineaţa că angajatul respectiv s-a refugiat în Consulatul Statelor Unite la Istanbul.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.