Meniu principal

ICCJ: mandatul de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiță, menținut

Sebastian Ghiță, audiat de sârbi în data de 19 mai, în vederea extrădării

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au menținut, marți, mandatul de arestate în lipsă emis pe numele fostului deputat PSD Sebastian Ghiță. Completul de cinci magistrați a respins contestația depusă de avocații acestuia, rămânând, astfel, valabilă hotărârea instanței din 5 ianuarie, când a fost admisă cererea DNA de înlocuirea a măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă în lipsă. Decizia este definitivă.

În timpul procesului, avocatul lui Ghiță a declarat că membrii familiei fostului deputat nu știu unde se află acesta, însă nu l-au dat dispărut.

“Nici familia și nici dintre cunoștințele lui Sebastian Ghiță nu știu unde se află acesta. Nu au nicio informație și nu au nici modalitatea de a-l căuta. Nu l-au dat dispărut. (…) Nu mi s-a mai întâmplat să apăr un client cu care nu am reușit să iau legătura. Nu am avut vreo solicitare din partea unei rude să continuăm să îl reprezentăm pe Sebastian Ghiță, însă noi am decis că trebuie să facem asta. Împuternicirea avocațială a fost semnată de tatăl lui Sebastian Ghiță. Nu am nicio informație unde se află inculpatul”, a spus, marți, avocatul Bogdan Micu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.