Meniu principal

Iași: Politehniștii au realizat unul dintre cele mai apreciate modele de mașini

Un grup de studenți al Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) a realizat unul dintre cele mai apreciate modele de mașini într-o competiție la care sunt peste 900 de participanți, găzduită de Autodesk.

Potrivit unui comunicat remis presei, mașina, realizată în programul specializat, este înscrisă pe site-ul companiei și, până în momentul de față, este pe locul al doilea din 2.200 de modele înscrise în competiția cu peste 900 de participanți.

Modelul a fost conceput de către un grup de studenți condus de Alexandru Palii, de la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial (FCMMI) și este mai apreciat decât alte mașini propuse de echipe din toată lumea — SUA, India, Marea Britanie, Rusia, Egipt sau Filipine.

“Studenții noștri au participat cu cinci modele de mașini la acest concurs global. Sunt mașinuțe din toată lumea, iar produsul este evaluat în două moduri — se ține cont de numărul de oameni care votează pe site-ul lor, iar apoi de o comisie ce evaluează modul în care au utilizat comenzile în construcția acestei mașinuțe — cu cât e mai complex, cu atât e mai bine punctat”, a declarat decanul FCMMI, Cătălin Dumitraș.

Mașinile au fost realizate la un curs specializat de reprezentanții companiei ST-Proiect care a avut loc la TUIAȘI, la Facultatea de Construcții de Mașini, concentrându-se pe prezentarea unui program — “Fusion 360” care, conform reprezentanților facultății, este o versiune mai “user friendly” decât cele două programe folosite în prezent — Autodesk și AutoCAD.

(foto: TUIASI.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.