Meniu principal

Iarna învrăjbirii noastre

Românii de rând nu au fost niciodată mânați de un sentiment patriotic exprimat în mod voit de ei înșiși. Sentimentul patriotic, care există ”din fabricație” în fiecare cetățean, a fost exploatat de-a lungul timpului de ”băieții deștepți” ai istoriei.

S-a întâmplat și după Revoluție, când fiecare grup de conducători vremelnic așezați în fruntea statului a exploatat la maximum sentimentul patriotic al românilor de rând, ”gâdilându-l” de fiecare dată când voia să acceadă la putere.

Jumătăți de adevăr, cifre ”trunchiate”, situații ”întoarse” propagandistic, toate acestea fac parte din arsenalul folosit de politicieni pentru a-și asigura sprijinul maselor.

Acestea din urmă, obligate, practic, să ia partea uneia dintre părți în numele patriotismului, merg la vot ca vitele la păscut. Fie iarba cât de uscată, trebuie s-o paști, că doar e din țara ta!

Trăim o iarnă a învrăjbirii unora împotriva altora, fiecare dintre părțile implicate promițându-ne o Românie cum nici în vis n-am visat. Unii dintre noi suntem băsiști, alții iohanniști, pontiști, ”ciumați” pesediști sau soroșiști.

”Băieții deștepți” ai istoriei contemporane reușesc, din păcate, să ne golească de conținut sentimentul patriotic, acela ascuns adânc în sufletele noastre, dar care există intrinsec.

Soluția este să ne deschidem orizontul cunoașterii și informării. E greu, însă, să-i ceri așa ceva unui cetățean supus la o manipulare politică crasă promovată chiar de mijloacele mass media care ar fi trebuit să îi deschidă ochii. Suntem atacați de ”băieții deștepți” ai istoriei exact cu arma care ar fi trebuit să ne salveze: informația corectă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.