Meniu principal

Hoție la drumul mare în administrație: din achiziţiile publice s-a furat peste un miliard de euro

Poliția Română a emis un comunicat de presă prin care a anunțat faptul că, în 2016, au fost întocmite peste 900 de dosare penale pentru fraude în achiziţiile publice, prejudiciile aduse bugetului de stat depăşind cinci miliarde de lei (1,1 miliarde de euro).

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au întocmit, anul trecut, un număr de 946 de dosare penale pentru fraude în domeniul achiziţiilor publice, faţă de 50 de persoane fiind dispuse măsuri preventive. Pentru recuperarea prejudiciilor au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de 1,7 miliarde de lei.

Prejudiciile aduse bugetului de stat în aceste cazuri depăşesc cinci miliarde de lei, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

“Dintre dosarele penale înregistrate, 840 au avut ca obiect fraude specifice achiziţiilor publice în domeniul administraţie publică, 65 în domeniul sănătaţii şi 44 în domeniul învăţământului”, arată reprezentanţii Poliţiei, citați de News.ro.

Un număr de 406 dosare au fost înregistrate în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor.

Totodată, 391 de dosare au fost înaintate parchetelor competente. Au fost întocmite 54 de referate cu propunere de trimitere în judecată, iar în 40 de dosare au fost emise rechizitorii. De asemenea, faţă de 50 de persoane s-au dispus măsuri preventive, dintre care opt au fost arestate preventiv, iar 42 au fost reţinute, menţionează IGPR.

(foto: Gorjeanul.ro) 

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.