Meniu principal

Pentru a avea din ce cheltui, Guvernul stoarce de bani companiile de stat și Regiile Autonome

Guvenul pregătește o nouă lege privind prevenirea şi combaterea spălării banilor

În această perioadă, când promisiunile pe care Liviu Dragnea promite că le va pune în aplicare 100% vor stoarce bugetul de toate resursele, Guvernul Grindeanu a mai pus încă o cărămidă la distrugerea societăților cu capital de stat. Ca să facă rost de bani pentru pomeni, Executivul a adoptat, vineri, Memorandumul privind colectare la bugetul consolidat a minimum 90% din profitul net al companiilor, societăților cu capital de stat.

Potrivit unui comunicate de presă emis de Guvernul României, reprezentanții statului în AGA/CA ale societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, au fost mandatați să ia măsurile necesare pentru repartizarea unei cote de minimum 90% din profitul net realizat în 2016 (sub formă de dividende/vărsăminte) la bugetul de stat.

”Măsura nu se aplică societăților naționale, companiilor naționale și societăților cu capital integral sau majoritar de stat, precum și regiilor autonome care prin legi au reglementat un alt mod de repartizare a profitului net. Conform legislației în vigoare, repartiția profitului net se aprobă de către Adunarea Generală a Acționarilor, în cazul societăților, și de către Consiliul de Administrație, în cazul regiilor autonome. OUG 64/2001 privind repartizarea profitului la societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome reglementează repartizarea unei cote de“minimum 50% vărsăminte la bugetul de stat sau local, în cazul regiilor autonome, ori dividende, în cazul societăților naționale, companiilor naționale și societăților cu capital integral sau majoritar de stat“, precizează Guvernul..

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.