Meniu principal

Guvernul caută soluții cu sindicaliștii pentru majorarea salariilor personalului nedidactic

FSLI anunţă declanşarea protestelor - miercuri şi joi pichetează Ministerul Muncii

Premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educației, Pavel Năstase, cei ai Muncii și Finanțelor Publice precum și sindicaliștii din domeniu se întâlnesc, miercuri, pentru a găsi o soluție în privința aplicării majorării salariale de 15% și în cazul celor 53.000 de angajaţi din învățământ care nu fac parte din categoria cadrelor didactice. În acest moment, salariații din aceast categorie nu pot beneficia de mărire, din cauza unei neclarități din lege, potrivit sindicaliștilor. 

Sindicaliștii speră că, la prima ședință de Guvern, Executivul va corecta legea de mărire a salariilor printr-o Ordonanță de urgență, astfel încât și personalul nedidacit să primească salarii mai mari. Ministrul Educației, Pavel Năstase, a spus deja că speră că, de la 1 martie, cei 53.000 de angajați să primească mai mulți bani la salariu. Potrivit acestuia, efortul bugetar pentru mărirea salariilor din învățământ este de 90 de milioane de lei pe an. 

Sindicaliștii vor să negocieze cu Guvernul și problema sporurilor. În prezent, sporurile profesorilor se dau în funcție de salariul nemajorat, iar ei cer să fie calculat în funcție de salariul majorat. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.