Meniu principal

Guvernul se împrumută în fiecare zi: MFP a mai luat de la bănci încă 75 milioane lei

Comisia de buget a amânat dezbaterile pe Ordonanța privind TVA defalcată

Ministerul Finanţelor a vândut, marţi, obligaţiuni de stat în valoare de 75 milioane lei scadente la 8 martie 2022, printr-o licitaţie suplimentară la cea de luni, în care a luat cu împrumut 500 milioane lei (110 milioane euro), la dobânzi în scădere, arată datele publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR), informează News.ro.

În urma sesiunii suplimentare de marţi, valoarea cumulată a licitaţiei a fost de 575 milioane lei. Licitaţia este a treia dintr-o nouă emisiune de obligaţiuni benchmark. Cele şase bănci participante la licitaţie au oferit 245 milioane lei, după ce oferta a atins luni 1,38 miliarde de lei, de aproape trei ori mai mult decât suma cerută de stat.

Obligaţiunile emise de către stat au o rată a cuponului de 3,4%. În urma licitaţiei, randamentul maxim oferit de către stat a fost de 2,78%, iar cel mediu, de 2,77% pe an, potrivit datelor BNR.

Ministerul Finanţelor şi-a propus pentru luna mai să împrumute de pe piaţa internă 3,7 miliarde lei, din care 1 miliard de lei prin certificate de trezorerie, iar 2,7 miliarde lei prin emisiuni de obligaţiuni, la care s-ar putea adăuga 405 milioane lei prin licitaţii suplimentare.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.