Meniu principal

Guvernul lansează în dezbatere publică un nou proiect de modificare a Codurilor penale

Florin iordache, fost ministru al Justiției

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat, luni dimineața, că Guvernul va lansa, astăzi, un nou proiect de modificare a Codurilor penale, după ce ieri a abrogat Ordonanța nr. 13, cu același obiect.

„Proiectul de lege va cuprinde toate dispozițiile și toate deciziile Curții Constituționale pentru acele articole care au fost declarate neconstituționale. Și în ordonanță și în proiectul de lege se vor regăsi toate acele articole care au fost declarate neconstituționale”, a spus Florin Iordache. Ministrul a mai adăugat că “înainte de a merge cu acest proiect mai departe, toţi specialiştii vor putea avea un punct de vedere. Potrivit legii, proiectul va rămâne în dezbatere 30 de zile”.

Ministrul Justiției nu a făcut comentarii asupra faptului că al doilea articol din OUG 14, care a abrogat OUG 13, a fost declarat neconstituțional și astfel să fie declarată toată ordonanța 14.

„În momentul în care a fost abrogată ordonanța de urgență s-a revenit la forma inițială. Forma inițială a cuprins foarte multe aspecte neconstituționale. Cum în Codul penal și de procedură penală care au fost declarate neconstituționale. Nu am făcut decât să revenim la situația de dinainte de ordonanță”, a declarat Florin Iordache.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.