Meniu principal

Guvernul Grindeanu s-a mai împrumutat cu 500 milioane lei

Indicele Robor la trei luni a atins cel mai mare nivel din martie 2014

Ministerul Finanţelor a vândut luni obligaţiuni de stat în valoare de 500 milioane lei (110 milioane euro), scadente la 8 martie 2022, în linie cu suma programată, pentru care băncile vor primi un randament mediu anual de 2,77%, arată datele publicate luni de Banca Naţională a României (BNR), informează News.ro.

Licitaţia este a treia dintr-o nouă emisiune de obligaţiuni benchmark. Cele opt bănci participante la licitaţie au oferit 1,38 miliarde de lei, de peste două ori mai mult decât suma cerută de stat.

Obligaţiunile emise de către stat au o rată a cuponului de 3,4%. În urma licitaţiei, randamentul maxim oferit de către stat a fost de 2,78%, iar cel mediu, de 2,77% pe an, potrivit datelor BNR.

În 6 martie, Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de stat în valoare de 600 milioane lei (132,5 milioane euro), scadente la 8 martie 2022, pentru care băncile vor primi un randament mediu anual de 3%.

În 13 aprilie, Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de stat în valoare de 600 milioane lei (132,8 milioane euro), scadente la 8 martie 2022, pentru care băncile vor primi un randament mediu anual de 2,77%.

Ministerul Finanţelor şi-a propus pentru luna mai să împrumute de pe piaţa internă 3,7 miliarde lei, din care 1 miliard de lei prin certificate de trezorerie, iar 2,7 miliarde lei prin emisiuni de obligaţiuni, la care s-ar putea adăuga 405 milioane lei prin licitaţii suplimentare.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.