Meniu principal

Guvernul discută despre înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Guvenul pregătește o nouă lege privind prevenirea şi combaterea spălării banilor

Guvernul se reuneşte, joi, în prima sa şedinţă ordinară de după abrogarea OUG 13, pe ordinea de zi fiind un memorandum pe tema înfiinţării Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. De asemenea, Guvernul va lua în considerare şi un proiect de Ordonanță de Urgență privind investiţii în industria de apărare.

Pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului se află un Memorandum cu tema “demararea demersurilor privind crearea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii”. Este vorba despre o măsură care se regăseşte în programul de guvernare al PSD şi, potrivit acestuia, este necesar în vederea administrării şi valorificării eficiente a participaţiilor minoritare ale statului.

”Obiectivul FSDI – dezvoltarea economică prin investiţii în infrastructură şi companii strategice, întărirea rolului activ al statului prin administrarea adecvată a participaţiilor minoritare şi obţinerea de lichiditati din emisiunea de obligaţiuni, valorificarea anumitor active, dividende şi alte surse atrase în proiectele de investiţii”, potrivit programului de guvernare al PSD.

De asemenea, membrii Executivului vor discuta un proiect de OUG pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.