Meniu principal

Țeapă! Guvernul Grindeanu amână acordarea sprijinului financiar pentru educație, de 500 de euro

După câștigarea alegerilor, PSD susținea că, din martie, intenționează să acorde fiecărui copil, retroactiv, ajutorul financiar pentru educație în valoare de 500 de euro (doar o dată, și nu lunar), stipulat în legea adoptată în 2011. De șase ani, toate guvernele au amânat intrarea în vigoare a acestei măsuri.

Deși a promis că le va da copiilor cei 500 de euro (echivalentul în lei), Guvernul Grindeanu face ce au făcut și predecesorii săi. Potrivit proiectului bugetului de stat pentru 2017, achitarea sprijinului financiar pentru educație se amână și de această dată.  

Articolul de lege ce prevede ca fiecare copil din România să primească la naștere de la stat o sumă echivalentă cu 500 de euro este de șase ani în vigoare, așa cum vă spuneam,dar niciun copil nu a beneficiat de banii promiși.

 

Pentru a putea încasa banii, fiecare părinte trebuie să deschidă la Trezorerie un cont pentru copilul său. Minorii ar trebui să aibă acces la banii respectivi doar după ce fac 16 ani. Mai exact, tinerii vor primi banii începând cu anul 2027.

“Statul sprijina dreptul la învățare pe tot parcursul vieții prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de BNR și valabil la data plății, fiecărui copil cetățean român, la nașterea acestuia se acordă tuturor copiilor născuți după data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arată în Legea Educației din 2011.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.