Meniu principal

Grupul Volkswagen, din nou pe profit în 2016

Trei mari producători auto ar fi format un cartel tehnologic, timp de 20 de ani

Compania Volkswagen a reușit să revină pe profit anul trecut, după pierderile din 2015, obţinând un câştig net de 5,1 miliarde euro. Înasările au fost susţinute mai ales de vânzările-record ale mărcilor scumpe Audi şi Porsche, transmite Reuters, citată de News.ro.

Cifra de afaceri îngregisrată de Volkswagen în 2016 a fost de 217,3 miliarde euro. Grupul german a propus acordarea, din profitul pbţinut în 2016, a unui dividend de 2 euro pe acţiune obişnuită şi de 2,06 euro pentru o acţiune preferenţială. Pentru 2017, grupul german estimează un profit similar cu cel de anul trecut. 

Pe de altă parte însă, grupul german a anunţat şi plafonarea câştigurilor managerilor. Astfel, salariile maxime ale managerilor de top sunt reduse cu până la 40%, iar câştigul directorului general nu mai poate depăşi 10 milioane euro pe an. Salariile celorlalţi membri ai directoratului sunt limitate de acum la 5,5 milioane euro pe an. În 2015, Volkswagen a înregistrat pierderi de 1,6 miliarde euro din cauza provizioanelor generate de scandalul testelor trucate pentru emisiile de la motoarele diesel. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.