Meniu principal

Grindeanu i-a trimis o scrisoare șefului Comisiei Europene: Lupta împotriva corupţiei este una dintre priorităţile Guvernului

Premierul Sorin Grindeanu, absent toată ziua atât fizic, cât și spiritual din viața publică, le-a adresat, miercuri, o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui forului, Frans Timmermans, în care explică de ce au fost adoptate Ordonanța privind modificarea Codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea. Sorin Grindeanu i-a dat asigurări lui Juncker că Guvernul susţine lupta anticorupţie. Mai mult, șeful Executivului speră în sprijinul Comisiei Europene.

“Am luat notă de declaraţia comună făcută astăzi cu privire la lupta împotriva corupţiei în România. Doresc, de la bun început, să subliniez că lupta împotriva corupţiei este una dintre priorităţile Guvernului pe care îl conduc şi sunt în totalitate de acord cu evaluarea dumneavoastră privind raportul Comisiei de Cooperare şi Verificare care reprezintă şi pentru Uniunea Europeană şi pentru noi o temă de maxim interes. Doresc să vă asigur de deschiderea mea de a continua dialogul cudumneavoastră, inclusiv la Bruxelles, şi reiterez angajamentul ferm al tuturor instituţiilor şi factorilor decizionali din România privind continuarea luptei împotriva corupţiei. În aceste eforturi contăm pe sprijinul şi susţinerea Comisiei Europene, dar şi pe o evaluare echilibrată şi corectă din partea acesteia, care să ţină cont de cadrul constituţional naţional şi de substanţa concretă a prevederilor legislative, nu doar de reacţiile din spaţiul public şi mediatic”, a spus Sorin Grindeanu.

viewscnt

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.