Meniu principal

La UE, Grindeanu susținea că OUG 13 a fost o greșeală, acasă declară invers

Întâlnire între Sorin Grindeanu și cancelarul Austriei, Christian Kern, la Viena

Premierul Grindeanu continuă în nota partidului în ceea ce privește mesajele care se bat cap în cap transmise la Bruxelles și în țară. Ca și în cazul lui Victor Ponta, care la UE își punea cenușă în cap atunci când câlca pe bec, iar acasă arunca venin  înspre instituțiile europene care vor să ne submineze suveranitatea, și Sorin Grindeanu aplică aceeași rețetă perfidă.

La doar o zi după ce a declarat, la Bruxelles, într-o conferință de presă de după mai multe întâlniri avute cu liderii europeni, că OUG 13 a fost o greșeală, Grindeanu a ținut să le transmită, sâmbătă, un mesaj votanților PSD care poate că s-au simțit puțin trădați de acele afirmații ale premierului. Astfel, primul ministru a spus, într-o emisiune televizată, că Guvernul nu a abrogat OUG 13 pentru că ar fi fost o greșeală, ci doar pentru că ”lucrurile mergeau spre o divizare nesănătoasă”.

„Este un domeniu sensibil şi e foarte bine să fie aşa. Avem, totodată, nişte decizii obligatorii al Curţii Constituţionale şi care trebuie puse, conform legii, în 45 zile, în acord cu codurile penale. În acest moment, şi lucrul acesta se va întâmpla… Trebuie să existe o dezbatere şi îmi doresc asta. Îmi doresc o dezbatere largă, transparentă, care să implice nu doar partidele politice, ci şi instituţii din domeniu, ong-uri, să ajungem la o formă care să fie în acord cu aceste decizii ale CCR”, a declarat Sorin Grindeanu. Premierul susţine că îi dăduse mână liberă ministrului Justiţiei (Florin Iordache – n.r.), cel care, de altfel, îi şi sesizase existenţa deciziilor CCR. Şi, mai spune că în deplasarea în SUA cu Liviu Dragnea nu a discutat cu şeful PSD despre viitoarea ordonanţă 13, deşi acest lucru s-a întâmplat imediat după şedinţa de Guvern prezidată de preşedinte şi în care acesta a atras atenţia asupra proiectului.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu revine la discursul conform căruia a fost o problemă de comunicare între Guvern – Ministerul Justiţiei, mai precis – şi opinia publică.

„Orice premier îşi doreşte ca ţara pe care o guvernează cu echipa să fie o ţară care să meargă înainte, să fie stabilitate. Această măsură, acest OUG, nu a fost comunicată foarte bine. A fost un concurs de împrejurări, a dus la o anumită scindare. Eu, împreună cu Guvernul nostru, am hotărât să o abrogăm pentru că lucrurile mergeau spre o divizare nesănătoasă”, a declarat premierul care nu mai susţine nici că decizia abrogării OUG 13 i-a aparţinut personal.

(foto: MEDIAFAX)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.