Meniu principal

Grefierii, la un pas de grevă, îl acuză pe TuDorel Toader de minciună

TuDorel Toader: Nu cred că preşedintele nu va da curs deciziei CCR

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că statutul grefierilor este aproape gata şi că probabil va intra în această săptămână în circuitul de avizare. Grefierii, în schimb, l-au contrazis pe acesta, afirmând că ministrul nu a avansat o dată certă pentru o întrevedere cu organizaţiile profesionale şi sindicale. De asemenea, aceștia au reluat ameninţările potrivit cărora vor organiza mişcări de protest, inclusiv întreruperea temporară şi chiar totală a activităţii.

“Nu am fost consultaţi cu privire la elaborarea unui nou statut al personalului auxiliar şi conex, demers absolut necesar într-un stat de drept şi democratic. S-a creat o stare de discriminare în ceea ce priveşte salarizarea personalului auxiliar de specialitate şi conex, din cauza pasivităţii ministrului justiţiei în ceea ce priveşte elaborarea Regulamentului-cadru  pentru stabilirea condiţiilor de muncă, ordonatorii secundari de credite interpretând diferit dispoziţiile legale referitoare la modul de calcul al salariilor”, afirmă reprezentanţii grefierilor, citați de News.ro.

Ei avertizează că toate aceste lucruri “vor contribui, în continuare, la agravarea starii de tensiune şi nemulţumire”,  exprimate, iniţial, prinpurtarea unei banderole albe pe braţ, în ziua de luni, 12 martie, fără a afecta activitatea instanţelor şi a parchetelor sau programul de lucru cu justiţiabilii, însă, în zilele ce urmează dacă situaţia nu se va rezolva, se declară dispuşi să apeleze “la mişcări de protest, inclusiv prin întreruperea temporară şi chiar totală a activităţii”.

 “Nici până la ora actuală, ministrul justiţiei nu a avansat o dată certă pentru o întrevedere cu organizaţiile profesionale şi sindicale în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă categoria noastră profesională”, mai spun grefierii.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.