Meniu principal

Grefierii, în grevă japoneză: vor pierde până la 500 lei la salariu, din cauza transferului contribuțiilor

Grefierii, în grevă japoneză: vor pierde până la 500 lei la salariu, din cauza transferului contribuțiilor

Personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea va protesta, joi, prin purtarea unor banderole albe pe braţ, faţă de modul de calcul al drepturilor salariale începând cu 1 ianuarie, informează News.ro.

“Principalul motiv de nemulţumire îl constituie faptul că, în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie vor suferi o scădere a salariului net cu sume cuprinse între 36 şi 500 lei, cu toate că Ministrul muncii şi justiţiei sociale a asigurat că în sistemul bugetar nu va avea loc o scădere a salariilor, ci o creştere graduală. Considerăm astfel că suntem discriminaţi faţă de celelalte categorii profesionale din sistemul bugetar, fiind singura categorie profesională bugetară căreia nu i-au fost majorate salariile (ultima creştere salarială având loc în data de 1 decembrie 2015, când s-a aplicat pentru întreg sistemul bugetar o creştere salarială de 10%)”, afirmă, într-un comunicat de presă, membrii fondatori ai Asociaţia Grefierilor din România, aflată în curs de constituire.

Ei mai anunţă că 1.388 de grefieri susţin “Memorandumul privind justiţia” şi au adoptat un Memorandum suplimentar privind situaţia grefierilor, solicitând măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, între care adoptarea unui nou Statut al personalului de specialitate juridică din cadrul instanţelor şi parchetelor, precum şi înfiinţarea unei Direcţii de specialitate în cadrul Ministerului Justiţiei care să reprezinte, din punct de vedere profesional, activitatea grefierilor.

Grefierii mai sustin şi dotarea instanţelor şi a parchetelor cu aparatură şi programe informatice corespunzătoare solicitărilor tehnice şi rezolvarea problemei resurselor umane, prin suplimentarea schemelor de personal, conform memorandumurilor asumate de Guvern, din perspectiva implementării noilor coduri.

(foto: Cuget Liber)

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La Grefierii, în grevă japoneză: vor pierde până la 500 lei la salariu, din cauza transferului contribuțiilor

 1. steusantis spune:

  Vă plingeti escrocilor !!!!???
  Ati băgat la inchisoare oameni nevinovati cu miile si va dati raniti!??
  Adevarul a iesit la iveală tilharilor!!!
  Sinteti toti complici la frauda si inselaciune pe linga faptul că nici o instantă tribunal nu are act de infintare!!!
  Fiinta umana cu trup suflet nu este aceiasi cu persoana cnp nemernicilor!!!
  Toata averea pe care ati dobindito din meseria voastra de escroci nu o meritati tilharilor
  Spuneti adevarul despre contul fiduciar pe care orice fiinta denaturata. Detine si voi al gestionati prin abuz si anselaciune
  Va sunat ceasul nemernicilor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.