Meniu principal

Grațierea corupților, propusă de Șerban Nicolae, votată de PSD în Comisia juridică a Senatului!

Şerban Nicolae: DNA, o instituţie  profund afectată de o boală foarte, foarte gravă, internă

Amendamentele propuse de Șerban Nicolae (PSD), Traian Băsescu (PMP) și Liviu Brăiloiu (PSD), au fost adoptate în Comisia juridică a Senatului, cu cinci voturi ”pentru” (ale social-democraților) și trei ”împotrivă” (ale PNL, USR și UDMR). Practic, corupții vor fi grațiați, în contextul în care Șerban Nicolae nu a retras amendamentul, așa cum spusese acum câteva săptămâni. Cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

”Luarea de mită – am propus-o pentru graţiere, având în vedere că se face eventuala graţiere cu plata prejudiciului şi având recidivişti. E uşor de înţeles ce mă mobilizează. Până la ultima lege a finanţării campaniilor electorale, toate partidele pot fi acuzate aşa cum s-a şi întâmplat cu foarte mulţi oameni şi de luare de mită şi de abuz în serviciu, lucruri pe care se cam merge. Eu sunt de acord să fie pedepsiţi cei care au dus banii acasă. Şi trebuie pedepsiţi. Banii ăştia s-au dus în geci , în umbrele, pentru că aşa au funcţionat lucrurile în realitate. Dacă ne facem acum că au venit Fecioarele Maria, neprihănite şi Parchetele noastre pleacă pe această linie, asta a creat o atmosferă de supunere a clasei politice, dacă observaţi. Aţi văzut foarte bine şi pe amărâtul ăla care a dat pui şi a fost condamnat. Nu a dus un pui acasă, dar a distribuit în câteva comune… a fost condamnat. S-au dat mii de geci din China (…) Discutăm de realităţi. Dacă vrem să legăm toate partidele putem să o ţinem aşa”, a declarat Traian Băsescu în faţa senatorilor jurişti.

Fostul preşedinte al României a mai spus că este nevoie de ”un moment zero” în ceea ce priveşte ”această poveste”.

Reprezentanţii Parchetului General, Consiliului Superior al Magistraturii sau Uniunii Naţionale a Barourilor, prezenţi la şedinţa comisiei juridice a Senatului,  s-au opus şi ei graţierii celor condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Întrebat de preşedintele comisiei juridice a Senatului, reprezentantul Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor a declarat că de graţierea faptelor de corupţie ar beneficia în acest moment 246 de persoane condamnate pentru astfel de fapte.

Social-democratul Şerban Nicolae a propus să intre sub incidenţa legii graţierii faptele de corupţie comise până la 1 ianuarie 2017.

Potrivit amendamentelor propuse de Şerban Nicolae, Traian Băsescu şi Liviu Brăiloiu, vor fi graţiate faptele de corupţie prevăzute la articolele289 – 294 din Noul Cod Penal.

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La Grațierea corupților, propusă de Șerban Nicolae, votată de PSD în Comisia juridică a Senatului!

  1. Marinescu Ion spune:

    Nimeni nu trebuie sa fie mai presus decit legea stimati tovarasi.Nu va jucati cu focu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.