Meniu principal

Germania intenționează să accelereze expulzările de migranți

Germania: Confruntări pe tema refugiaților între posibilii viitori parteneri de coaliție

Germania, care a primit peste un milion de migranți începând din 2015, vrea să accelereze expulzările solicitanților de azil respinși, printr-o serie de măsuri aflate în discuție joi, pe fondul controversei privind retrimiterea de migranți spre Afganistan, informează AFP.

Cancelarul federal Angela Merkel, criticată chiar și în tabăra sa pentru că a deschis frontierele țării pentru mai mult de un milion de solicitanți de azil în 2015 și 2016, urmează să discute cu reprezentanți ai landurilor despre un plan ce prevede 16 măsuri și menit să crească numărul de expulzări.

Ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a pledat joi dimineața pentru “eforturi comune” ale statului federal și ale landurilor, acestea din urmă având competențe în materie de expulzări.

“Trebuie să facem mai mult pentru a-i conduce (pe migranți) la frontieră și pentru expulzări, pentru că numărul solicitanților de azil respinși crește”, a insistat el la televiziunea germană, dând asigurări că numărul solicitanților autorizați să rămână în Germania crește de asemenea.

Printre măsuri se numără înființarea unui “centru de expulzări” care să permită coordonarea acțiunii statului federal cu cele ale landurilor. Noi stimulări financiare menite să-i încurajeze pe migranți să se întoarcă benevol în țările de origine sunt de asemenea prevăzute.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.