Meniu principal

George Maior: ”Obiectivul nostru cel mai semnificativ” – o întâlnire Iohannis – Trump

George Maior despre vizita la Oprea: Un eveniment privat în care nu s-au întâmplat aspecte ilegale

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii (SUA), George Maior, a declarat, sâmbătă seara, într-un interviu difuzat de Digi 24, că are „promisiunea” de la consilierul pe securitate naţională al lui Donald Trump că va efectua o vizită în România, până în luna iunie a acestui an.

Pe de altă parte, George Maior a precizat că obiectivul „cel mai semnificativ” din punct de vedere al dialogului politic bilateral ar fi o întâlnire între preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Donald Trump.

„Lucrăm intens şi aşteptăm ca noul secretar de stat să se instaleze pentru a lucra la o vizită a acestuia în zonă, sau vizite ale omologilor români aici (n.r – în SUA). Am promisiunea de la consilierul pe securitate naţională al domnului Trump, care a mai vizitat România în 2014 şi pe care îl cunosc foarte bine, să efectueze o vizită în România pentru a înţelege mai bine complexitatea regiunii din punct de vedere al securităţii, dar şi modul în care România adaugă semnificativ la conceptul şi american şi aliat NATO de stabilitate şi de scuritate în zona Mării Negre. Deci, acest lucru sperăm să îl realizăm până în iunie. Şi bineînţeles, cel mai important lucru, obiectivul nostru cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral la nivel strategic, o vizită, o întâlnire între preşedintele României şi preşedintele Americii. Este permanent pe agendă, vom vedea cum se va materializa această intenţie absolut necesară, pentru că România are ce să arate şi să pună în discuţie foarte clar cu SUA din punct de vedere al securităţii, politicii de securitate, militar, politică de informaţii, politică economică. România este un aliat foarte semnificativ şi important pentru SUA în regiune şi chiar în plan global”, a precizat George Maior.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.