Meniu principal

Înainte, că-nainte era mai bine: Gabriela Firea vrea să „dezgroape” Canalul Dunăre – București

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, sub lupa DNA: sunt vizate mai multe achiziții, precum şi organizarea unui examen

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că instituția pe care o conduce lucrează la o actualizare a vechiului studiu de fezabilitate pentru realizarea Canalului Dunăre – București, informează AGERPRES. Potrivit acesteia, 

“Am vorbit deja și sper să depășim nivelul discuțiilor, pentru că pregătim acum un studiu de fezabilitate, de fapt o updatare a vechiului studiu de fezabilitate, în ceea ce privește un proiect controversat, dar extrem de important, început în perioada comunistă, dar care a fost demarat tot cu banii românilor. Deci, nu mai contează în ce epocă istorică, politică ne aflam, câtă vreme banii românilor s-au dus către acest obiectiv, mă refer la proiectul Canalul Dunăre-București”, a precizat edilul șef al Capitalei, Gabriela Firea.

Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, prezentă la același eveniment ca Gabriela Firea, a declarat că în acest caz sunt necesare o argumentare solidă, precum și prezentarea unui punct de vedere oficial.

“În legătură cu canalul Dunăre-București, acesta nu a fost prevăzut în niciun plan până acum și nici nu am primit această propunere, dar am spus în ultima noastră întâlnire că am putea, dacă ați avea o argumentare solidă și ne-ați trimite oficial, ne-am putea gândi dacă am putea ajuta cu un studiu de fezabilitate, un studiu de fezabilitate modern”, a spus ea.

În toamna anului trecut,, Gabriela Firea s-a întâlnit cu specialiști în domeniul serviciilor de consultanță în infrastructură pentru a discuta despre posibilitatea reluării lucrărilor la proiectul “București – Port la Dunăre”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.