Meniu principal

Furtună în Franța: Peste 250.000 de locuințe, în beznă

Avertizări de vreme rea: Mai mulţi copaci au căzut peste maşini iar un taximetrist a fost rănit

Peste 250.000 de locuințe din sud-vestul Franței au rămas fără electricitate pe fondul unei furtuni ”excepționale” cu rafale de vânt de 150 de km pe oră, relatează AFP, citată de AGERPRES.

Până în prezent nu au fost anunțate victime, însă s-au înregistrat mai multe pagube materiale în cele trei departamente în care a fost instituit codul roșu până la jumătatea zilei: arbori căzuți, linii de transport a energiei electrice distruse, drumuri afectate și schele de construcții căzute.

Potrivit datelor transmise de Meteo-France, vânturile ar putea ajunge la 160 de km pe oră. Autoritățile au indicat că cele peste 250.000 de locuințe fără electricitate se află în departamentele Gironde, Charente și Lande.

Pe litoral, în celebra stațiunea Cap Ferret (Gironde) au fost înregistrate rafale de vânt de 148 de km pe oră și valuri puternice de 8-10 metri înălțime. Pe fondul avertizărilor de vânturi puternice, autoritățile au interzis de la miezul nopții transportul de bunuri cu vehicule grele în toată regiunea de sud-vest a Franței. Circa 1.700 de camioane de mare tonaj au fost oprite, în acest scop, în zone adiacente autostrăzilor.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.