Meniu principal

Fundația lui Dan Voiculescu a venit cu plicul cu ploșnițe la dezbaterea privind grațierea

Dan Voiculescu află mai repede dacă iese de la zdup

Reprezentantul Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), a lui Dan Voiculescu (la ora actuală încarcerat), la dezbaterea de la Ministerul Justiţiei, a propus nu modificarea prevederilor proiectelor de Ordonanță privind grațierea și amnistia, ci chiar extinderea acestora. Mai mult, FACIAS susține că o soluție ar fi și “redozarea pedepselor mai mari de cinci ani”.

FACIAS a prezentat în timpul intervenţiei şi un plic primit la sediul fundaţiei, în care se aflau „exemplare vii de ploşniţe şi gândaci, culese de pe saltele din penitenicare”.

Florin Ghiulbenghian, preşedintele Fundaţiei pentru Bună Guvernanţă şi Preîntâmpinarea Corupţiei, care are o condamnare de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune, definitivă din decembrie 2016, a spus că este de acord cu proiectele de OUG, arătând că în urmă cu cinci ani organizaţia pe care o conduce a făcut un studiu privind situaţia supraaglomerării din penitenciare.

“Cazanciuc şi Prună sunt vinovaţi de încălcarea drepturilor omului. Suntem de acord cu adoptarea acestor hotărâri. Lipsesc studiile de impact ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Ar trebui să colaboraţi cu Consiliul Superior al Magistraturii în ceea ce priveşte dosarele aflate în curs, astfel încât să preveniţi supraaglomerarea. Cei care beneficiază de graţiere ar trebui să nu se implice, trei sau cinci ani de neimplicare în viaţa publică”, a spus Florin Ghiulbenghian.

(foto: Olt-alert.ro)

Ți-a plăcut articolul?





Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.