Meniu principal

Fratele vitreg al lui Kim Jong-un, asasinat cu ace otrăvite

O sursă guvernamentală sud-coreeană susţine că Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi fost asasinat, marţi dimineaţă, pe aeroportul din Kuala Lumpur (Malaezia).

Potrivit primelor informaţii, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean ar fi murit după ce a fost atacat de două femei cu ace otrăvite. Acestea din urmă ar putea fi agente ale regimului de la Phenian, relatează Reuters şi The Independent.

Autorităţile malaeziene au declarat că un cetăţean nord-coreean neidentificat a murit în drum spre spital, după ce a fost preluat de pe aeroportul Kuala Lumpur. Între timp, un angajat al secţiei de urgenţe de la spitalul Putrajaya a confirmat că cetăţeanul nord-coreean decedat s-a născut în anii ’70, iar numele său de familie este Kim.

Kim Jong Nam nu avea o relaţie bună cu fratele său vitreg şi nu mai locuia de câţiva ani în Coreea de Nord. De asemenea, acesta avea o relaţie mult mai apropiată cu unchiul său, Jang Song Thaek, considerat al doilea cel mai puternic politician nord-coreean, dar executat în 2013 la ordinul lui Kim Jong-un.

Kim Jong Nam a trăit în secret în ultimii patru ani petrecuţi în Malaysia, după ce a ales să fugă din Coreea de Nord ca urmare a executării unchiului Jang Sonh Thaek. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.