Meniu principal

Franţa: Peste 100.000 de cereri de azil, 26.000 de expulzări în 2017

Franţa: Peste 100.000 de cereri de azil, 26.000 de expulzări în 2017

În Franţa s-au înregistrat, în 2017, peste 100.000 de cereri de azil, a declarat, luni, agenţiei France Presse directorul Oficiului Francez pentru Protecţia Refugiaţilor şi Apatrizilor (OFPRA), Pascal Brice. El a apreciat că este un nivel istoric şi a menţionat că în 1981, primul an pentru care există date la OFPRA, au fost mai puţin de 20.000 de solicitări similare.

În acelaşi timp, numărul total de cereri de azil în toate ţările europene a scăzut cu aproape jumătate, a arătat ministrul francez de interne, Gerard Colomb.

Anul trecut, Franţa a acordat azil aproximativ unei treimi din solicitanţi, dar în paralel a expulzat 26.000 de persoane, număr în creştere cu 14%, a declarat Colomb. Potrivit ministrului, obiectivul este ameliorarea condiţiilor de repatriere, atât forţată, cât şi voluntară. Multe cereri de azil au fost făcute de presoane care nu aveau nevoie de protecţie, a adăugat el, apreciind că legea azilului şi a imigraţiei pe care o pregăteşte guvernul francez este indispensabilă tocmai pentru a proteja dreptul la azil. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.