Meniu principal

Franța: Francois Fillon, candidatul dreptei, nu vrea mai mulți refugiați

Franța: Francois Fillon a depus plângere împotriva săptămânalului care a scris despre angajarea fictivă a soției sale

În cazul unei victorii, candidatul dreptei în alegerile prezidențiale, Francois Fillon, va refuza ca Franța să preia un număr mai mare de refugiați decât în prezent, în pofida apelurilor la solidaritate din partea Germaniei. Acesta este avetismentul lansat de unul dintre consilierii săi apropiați, Bruno Le Maire, după cum informează agenția AFP.

“Dacă va fi președinte, Fillon nu va accepta mai mulți refugiați decât în proporțiile actuale, deoarece Franța nu este politic și economic în măsură să o facă”, a declarat Le Maire, însărcinat cu afaceri europene și internaționale în echipa de campanie a candidatului, într-un interviu pentru cotidianul german Bild.

Întrebat dacă Franța ar putea face un efort în acest domeniu în direcția Germaniei, care dorește mai multă solidaritate din partea partenerilor săi europeni, Le Maire a răspuns: “În niciun caz”.

În timpul primelor 11 luni ale anului 2016, Franța a înregistrat aproape 78.000 de cereri de azil, în creștere cu 10% în raport cu aceeași perioadă a anului precedent.

În total, în anul 2016 Germania a primit 280.000 de solicitanți de azil noi, după un record înregistrat de 890.000 în 2015, când cancelarul federal a deschis frontierele țării în fața migranților, dintre care mulți fugeau de războiul din Siria.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.