Meniu principal

Franța: Francois Fillon a depus plângere împotriva revistei care a scris despre angajarea fictivă a soției sale

Franța: Francois Fillon a depus plângere împotriva săptămânalului care a scris despre angajarea fictivă a soției sale

François Fillon, candidatul dreptei în alegerilor prezidențiale din Franța, eliminat în primul tur, a depus o plângere penală împotriva revistei satirice Le Canard Enchaîné, care a dezvăluit, în paginile sale, în plină campanie electorală, despre presupusele angajări fictive ale unor membri ai familiei sale, transmite agențiaAFP, citată de AGERPRES. Plângerea a fost formulată în baza unui articol din codul electoral francez, care sancționează răspândirea de ”știri false” de natură să influențeze scrutinul.

La finele lunii ianuarie, Le Canard Enchaîné a dezvăluit că Penelope Fillon a fost remunerată o perioadă îndelungată ca asistentă parlamentară a soțului său sau a supleantului acestuia, cu sute de mii de euro, fără a munci efectiv. În martie, cuplul Fillon a fost inculpat de Justiția franceză, pentru ”deturnare de fonduri publice”.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în urma plângerii lui François Fillon cu privire la un articol publicat la mijlocul lui aprilie, cu zece zile înaintea primului tur al prezidențialelor, și care se referea din nou la angajarea fictivă a soției sale, potrivit unei surse judiciare. În timpul campaniei, candidatul conservator, plasat pe locul al treilea la primul tur de scrutin, cu 20% din voturi, devansat de Emmanuel Macron și Marine Le Pen, a denunțat un ”complot” politic menit să-l împiedice să câștige alegerile în care a plecat drept favorit.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.