Meniu principal

Franța: Emmanuel Macron cere reformarea Uniunii Europene

Macron, primul în sondajele din Franța

Candidatul En Marche, Emmanuel Macron, a declarat, luni dimineaţă, că Uniunea Europeană trebuie să se reformeze, altfel se va confrunta cu posibilitatea apariției unui Frexit – ieşirea Franţei din UE, relatează postul BBC, citat de News.ro. Acesta conduce cu un avans considerabil de 20% în cele mai multe sondaje, dar a pierdut din sprijinul electoral în ultima săptămână de campanie, după ce prezenţa sa la o grevă din Amiens a fost sabotată de către Marine Le Pen.

”Sunt un proeuropean, am apărat constant în timpul acestor alegeri ideea şi politicile europene, pentru că cred că sunt extrem de importante pentru francezi şi pentru poziţia acestei ţări în globalizare. Trebuie, în acelaşi timp, să ne uităm la situaţie, să ne ascultăm oamenii şi să acordăm atenţie faptului că aceştia sunt furioşi şi nervoşi cu privire la disfuncţionalităţile UE. Deci consider că parte a mandatului meu va fi în acelaşi timp reformarea în profunzime a proiectului european şi a Uniunii Europene”, a precizat liderul En Marche.

Macron a declarat că ar fi vorba de trădare, dacă ar permite blocului comunitar să funcţioneze ca până în acest moment.

”Şi nu vreau să fac asta. Pentru că vom avea un Frexit sau vom avea din nou Frontul Naţional”, a mai spus Macron.

Declaraţiile candidatului proeuropean au loc în timp ce acesta se pregăteşte de ultima săptămână de campanie înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în care se va confrunta cu preşedinta de extremă-dreapta a Frontului Naţional.

Marine Le Pen s-a bazat pe o retorică eurosceptică şi a promis inclusiv organizarea unui referendum cu privire la poziţia Franţei în Uniunea Europeană. Aceasta a câştigat sprijin electoral în special în zonele rurale şi industriale, unde a promis că va prelua controlul asupra graniţelor şi va pune capăt imigraţiei, fie legală sau ilegală, în Franţa.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.